Annonce:


Undgå at blive registreret som dårlig betaler
Den sikre måde at undgå at blive registreret som dårlig betaler, er at sørge for at betale sine afdrag til tiden. Sørg for at dine afdrag automatisk bliver trukket fra din bankkonto hver måned. Det sparer du ofte også lidt på, da det giver mindre administration for låneudbyderen.

Hvis du har mange lån og kreditter spredt udover mange låneudbydere, så undersøg om det kan betale sig at samle lånene i et, så du får et bedre overblik over din økonomi. Hvis du mister overblikket over din økonomi og bliver registreret som dårlig betaler, så er det oftest for sent at samle lånene i et, da bankerne og kreditselskaberne ikke længere tør låne dig penge. Hvis du ikke allerede har overblik over dine låne og ydelser, så er det første du skal lave, et regneark over det.

Tænk fremad. Det kan være en god ide, at sikre sit lån med en forsikring, der betaler dine afdrag, hvis du skulle blive arbejdsløs eller syg i længere tid. Ofte tilbyder låneudbyderen en sådan forsikring. Det koster ekstra, men hvis du vurderer, at det kan blive nødvendigt med hjælp til dine afdrag inden for lånet tilbagebetalingsperiode, så kan det være en god ide.

Der er også mulighed for at lave en lønforsikring et andet sted.

Undgå at låne penge eller flere penge end din økonomi kan bære. Læg et budget, der viser hvor meget du kan afdrage på et lån og derved om du har råd til et lån i den størrelsesorden du ønsker

Hvis du ser at du har problemet med at forholde dine betalinger, så lad være at gå skjul. Går i dialog med låneudbyderen, så snart der opstår problemer med at tilbagebetale lånet. Det bedste man kan gøre, hvis der opstår problemer med at få lånet tilbagebetalt eller enkelte afdrag, er at kontakte låneudbyderen straks og finde en løsning. Det kan for eksempel være nogle måneders afdragsfrihed eller omlægning af lån, så den månedlige ydelse bliver lavere mod en længere tilbagebetalingstid. Derved kan du undgå at havne i registre over ”dårlige betalere”. Det er begge parters interesse, at der findes en løsning inden problemet bliver for stort.

Kategorier på sider:

Debitor Kampagnetilbud Realkreditlån Debitors forpligtelser Klager over lån Kassekredit Kreditkort Lån og Kredit Kreditkort diverse Undgå at blive registreret som dårlig betaler AaOP Kaution Kreditor
 
 
 Du er her: DKN - Lån DKN - - Hvad er DKN en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.